| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
ХАВАНА
КУБА

Телефон: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Локација/Мапа
Факс:         + 53 / 7204-29-82 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambsrbhav@enet.cu Почасни конзули
Веб сајт: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Разговори о билатералној сарадњи Републике Србије и Доминиканске Републике

Политички директор амбасадор Зоран Вујић, специјални изасланик МСП Ивице Дачића, у Санто Домингу водио је разговоре са Мигел Варгас Малдонадом, МИП Доминиканске Републике, којом приликом договорени облици даљег продубљивања билатералних односа, пре свега у области привреде, за шта постоје, констатовано је, обострани интерес.

 

Током разговора, амбасадора З.Вујиће, пратио је почасни конзул Републике Србије у Санто Домингу, Рамон де ла Роћа.

 


Политичке консултације Републике Србије и Републике Кубе

У Хавани 20.04.2018. године, одржане политичке консултације са Кубом које предводио политички директор Министарства спољних послова Р.Србије амбасадор Зоран Вујић, а са кубанске стране Емилио Лосада Гарсија, генерани директор Министарства иностраних послова Р.Кубе за билатералне односе.

 

Домаћин је изразио задовољство због сусрета и указао на вишегодишње пријатељство два народа. Рекао је да би позитивна динамика разговора на високом нивоу требала да се настави и најавио да у другој половини о.г. Куба планира посету једне високе делегације Србији. Захвалио се на честитки ПР А.Вучића, председнику М.Дијас-Канелу, која примљена међу првима и најавио да ће Куба до краја јула имати и нови Савет Министара. Интересовао се за визију Србије након уласка у ЕУ, о чему је добио уверења да се односи са Кубом, као и другим пријатељским земљама, као што је Русија - никада неће мењати.

Саговорници су се захвалили на међусобним подршкама ставовима од националног интереса, које две стране пружају једна другој на међународној сцени и дефинисале даље кораке развоја појединих области сарадње.

 

Амбасадор Зоран Вујић се сусрео и са замеником министра иностраних послова Р.Кубе, Рохелиом Сиером. Осим констатације о одличним политичким односима, током разговора, указано је на спремност обе стране за унапређење привредне сарадње, за коју је потврђено да је неопходан додатни импулс. Предложено је да се ради на конкретној мапи пута, којом би се обновила сарадња Привредних комора и олакшала сарадња привредних субјеката две земље, а која би садржала предлоге посета најважнијим сајмовима, презентације инвестиционих пројеката две земље, потписивање споразума у специфичним областима и друго.
 


Прослава Дана државности Републике Србије у Хавани

Прослава Дана државности Републике Србије и 75 година од успостављања дипломатских односа са Републиком Кубом, одржана у Хотелу Национал у Хавани, протекла је у свечаном расположењу.


Пријему који је приредила Амбасада у Хавани, присуствовали су високи државници Кубе, уметници, научници и спортисти, као и чланови дипломатског кора и представници дијаспоре.


Амбасадор Данило Пантовић је у пригодном говору, поред осталог, указао да се пријатељски билатерални односи одражавају на успешну сарадњу, посебно на међународној сцени, кроз принципијелне подршке две земље питањима од националних интереса, као и да се константно улажу напори за побољшање економске сарадње.


Прослави Дана државности присуствовао је Роберто Охеда Моралес, министар здравља, помоћници министра спољних послова Абелардо Морено и Рохелио Сиера, као и други званичници и истакнути интелектуалци из друштвеног живота.

  


Франк Фернандес, престижни пијаниста и Давид Алварес са групом Хуего де Мано, увеличали су својим присуством и наступом, прославу Националног дана Србије у Хавани.

  


Чланови дијаспоре су допринели традиционалном српском гостопримству и угодној атмосфери на пријему.
 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова