| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
ХАВАНА
КУБА

Телефон: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Локација/Мапа
  Конзуларна надлежност

Е-mail: officesrbhav@gmail.com

ambasadorsrbhav@gmail.com

konzsrbhav@gmail.com

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Прослава Националног дана Републике Србије у Хавани

Амбасада Републике Србије у Хавани прославила је Дан државности Сретење, у кругу бројних званица, међу којима су се нашли високи функционери кубанске Владе - Анајанси Родригес, помоћник министра Спољних послова, Владимир Регеиро, заменик министра Финансија и цена, Хисела Гарсиа, директор Дирекције за Европу, Министарства спољних послова Републике Кубе, истакнуте личности из друштвеног живота, чланови дипломатског кора - између осталих амбасадори САД, ЕУ, Русије и Канаде, као и земаља које на нерезиденцијалној основи покрива амбасада, те представници међународних организација и и чланови дијаспоре.

У духу прославе 120 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Кубе, амбасадор Данило Пантовић одржао је говор у коме је поздравио уважене госте и истакао постојање значајног потенцијала за даљу билатералну сарадњу, посебно у области економије, али и у другим областима – култури, образовању, науци и пољопривреди.

 
 


Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић у званичној посети Републици Куби, 08-11.02.2023. године

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић реализовала је званичну посету Републици Куби, у периоду од 8-11. фебруара 2023. године, у оквиру обележавања 120 година дипломатских односа. Током посете водила је званичне разговоре са министром културе Кубе Алпидиом Алонсом Грауом,  којом приликом је потписала Меморандум о разумевању у области филма између две земље.

Саговорници су констатовали да Србија и Куба ове године обележавају значајну годишњицу добрих и пријатељских односа, које карактерише међусобна подршка по питањима од националног значаја и међусобно разумевање. Обострано су потврдили да су две земље спремне да унапређују све видове сарадње, на пољу економије, здравства, образовања, науке и посебно културе која, како су нагласили, представља један од најважнијих сегмената сваког друштва и темељ опстанка једног народа.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић захвалила се на подршци Кубе по питању Косова и Метохије, односно територијалног интегритета и суверенитета Србије и поштовања међународног права.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић у оквиру званичне посете Републици Куби, сусрела се и са председником Владе Републике Кубе Мануелом Мареро Крузом.

Председник Владе Мануел Мареро указао је да наша два народа, са богатом историјом и културом, имају много сличности и да су поносни народи који желе да чувају своју независност и суверенитет. Указао је да је његова земља бескрајно захвална на подршци коју Србија увек пружа, те је у име председника кубе Мигела Дијаса Канела упутио поздраве председнику Србије Александру Вучићу и захвалио Србији на упућивању новчане хуманитарне помоћи Куби, као израз солидарности поводом штете настале проласком урагана „Иан“.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић, током званичне посете отворила је у Хавани изложбу „Енергија за будућност – Никола Тесла, развој хидроенергетике“, којом приликом је истакла задовољство да у Хавани, престоници блиске и пријатељске Републике Кубе, отвори изложбу посвећену једној од најзначајнијих личности српског народа и светске науке.

Током званичног боравка у Хавани потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић, посетила је и Центар Фидела Кастра и том приликом истакла да је Фидел Кастро као личност увек био симбол слободе и ослобађања народа и пример како се једна држава води, поштујући све државе, али увек размишљајући о интересима свог народа. 

 


РЕГИСТРАЦИЈА ЗА АПЛИКАЦИЈУ ConsentID ЗА ПРИСТУП ПОРТАЛУ "еУПРАВА" У КОНЗУЛАРНОМ ОДЕЉЕЊУ ОД 01.02.2023. ГОДИНЕ

 

Обавештавамо све држављане Републике Србије да ће од 1. фебруара 2023. године у Конзуларном одељењу Амбасаде Србије у Републици Куби моћи да се региструју и преузму параметре за  мобилну апликацију за електронску идентификацију  (ConsentID), која служи за пријаву и верификацију налога на порталу  "еУправа".

Портал "еУправа" пружа велики асортиман услуга у електронском виду (заказивање термина за лична документа, прибављање потврда о неосуђиваности, уверења о слободном брачном стању и сл.), које су посебно погодне за држављане Републике Србије у иностранству.

Више о услугама "еУправе" можете наћи на следећем линку: https://euprava.gov.rs/

Услуга регистрације и добијања параметара за апликацију је бесплатна, а врши се лично по претходном заказаном термину у Конзуларном одељењу Амбасаде Републике Србије у Хавани. О условима за добијање предметних параметара прочитајте ОВДЕ


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова