| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
ХАВАНА
КУБА

Телефон: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Локација/Мапа
  Конзуларна надлежност

Е-mail: officesrbhav@gmail.com

ambasadorsrbhav@gmail.com

konzsrbhav@gmail.com

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Одлука о суфинансирању пројеката

Обавештавамо да је МСП господин Ивица Дачић, 14. марта о.г. донео одлуку бр. 24-596/30-2024/01 о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању беза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре. Увид у објављене одлуке о суфинансирању пројеката можете остварити на следећим линковима:


http://www.mfa.rs/
https://dijaspora.gov.rs/konkursi


„Дани српског филма“ у Хавани, 25-28.01.2024. године

Свечаним отварањем изложбе филмских плаката „Трагови једног времена“, 25.01.2024. године, у галерији Кубанског института за филмску уметности и индустрију „ICAIC“, инаугурисан je филмски фестивал „Недеља српског филма“ у Хавани.

Изложба 20 филмских плаката, који датирају из периода од 1945. до 1989. године, осликава југословенску кинематографију тог времена и представља изузетно сведочење развоја визуелног решења филмских плаката једне епохе.

Током „Недеље српског филма“ у Хавани, у периоду од 25-28.01.2024, у биоскопу Акапулко,  приказано је шест филмова новије продукције: Што се боре мисли моје, редитеља Милорада Милинковића, Било једном у Србији, редитеља Петра Ристовског, Индиго кристал, редитеља Луке Михаиловића, Усековање, редитеља Синише Цветића, Још једно пролеће, редитеља Младена Ковачевића и Олуја, редитеља Милоша Радуновића.

Манифестација је организована под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Филмског центра Србије, у сарадњи са Министарством културе Републике Кубе и Кубанским институтом за филмску уметности и индустрију „ICAIC“.

Пријему су присуствовали чланови дипломатског кора, званичници Републике Кубе, истакнуте личности из области културе и уметности, као и представници средстава јавног информисања.

     


 


Опроштајни сусрет амбасадора Данила Пантовића и председника Републике Кубе Мигела Дијас-Канела Бермудеса


Амбасадор Данило Пантовић у опроштајном сусрету са председником Републике Кубе Мигелом Дијас-Канелом Бермудесом захвалио се на изванредној сарадњи коју је остварио са највишим званичницима Кубе, током свог мандата.

Указао је да су билатерални односи традиционално пријатељски и одлични, још из времена Југославије, и да две стране препознају потребу за даљим јачањем односа, посебно у области привреде, трговине и заједничких пројеката у овом ресору.


Председник Мигел Дијас-Канел Бермудес позитивно  је оценио размену сусрета на највишем нивоу и истакао да је задовољан посетом Србији, јуна 2023. године, којом приликом је са председником Александром Вучићем био у прилици да потврди одличне политичке односе две земље. Такође, захвалио се на доследној подршци Србије кубанској Резолуцији о потреби укидања економске и трговинске блокаде од стране САД.

"Напредак који смо последњих година остварили у развоју билатералних односа, заслуга је и вашег преданог рада", речи су подршке које је, током сусрета, председник Дијас-Канел упутио амбасадору Пантовићу.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова