| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
ХАВАНА
КУБА

Телефон: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Локација/Мапа
Факс:         + 53 / 7204-29-82 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambsrbhav@enet.cu Почасни конзули
Веб сајт: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Званична посета ППВ и МСП И. Дачића Доминиканској Републици, 8-11. децембра

Први потпредседника Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, боравио је у званичној посети Доминиканској Републици, од 08. до 11. децембра.

Током састанка са министром иностраних послова Доминиканске Републике Мигелом Варгасом Малдонадом је изјавио да је његова посета овој земљи од историјског значаја за развој односа Србије и Доминиканске Републике. Потписани су Споразум о укидању виза за дипломатске и службене пасоше, затим Меморандум о разумевању у вези са формирањем радне групе за економску сарадњу, као и  Меморандум о сарадњи Дипломатске академије МСП Р. Србије и Института Министарства иностраних послова Доминиканске Републике.

ППВ и МСП И. Дачић је такође имао састанак са министром одбране Доминиканске Републике, генерал-поручник Рубен Паулином Семом, са министром туризма Франциском Хавијером Гарсијом, као и са министром за јавне радове и комуникације Гонсалом Кастиљом.


Инаугурација 40. Међународног фестивала новог латиноамеричког филма у Хавани

Амбасада Републике Србије у Хавани има част да обавести да је 06. децембра инаугурисан 40. Међународни фестивал новог латиноамеричког филма у Хавани, документарним филмом српског редитеља Емира Кустурице „Пепе, један узвишен живот“ (El Pepe, una vida suprema).

Инаугурација је одржана у позоришту „Карл Маркс“ у присуству министра културе Р. Кубе Алпида Алонса, представника кубанских институција и дипломатског кора, као и великог броја међународних званица (редитеља, продуцената и глумаца) и кубанског друштва. Документарни филм Е. Кустурице је дочекан са овацијама и честиткама присутних.

Отварању Фестивала и свечаној вечери у част српског редитеља  присутвовали су амбасадор Данило Пантовић са супругом и као дипломате наше Амбасаде.

 

Oпширније...
Свесрпски дечији сабор, 23-28. маја 2019.год.

Под покровитељством председника Републике Србије, Њ.Е. господина Александра Вучића, Дечји културни центар Београд организује и реализује пројекат „Свесрпски дечји сабор“ са идејом развијања осећања припадности матици земљи код деце у расејању. Циљ пројекта је да деца заволе земљу свог порекла, да науче и проговоре српски језик, упознају знаменитости Србије, културне тековине и историју.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова