| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
ХАВАНА
КУБА

Телефон: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Локација/Мапа
Факс:         + 53 / 7204-29-82 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambsrbhav@enet.cu Почасни конзули
Веб сајт: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
РЕЖИМ УЛАСКА ПО ЗЕМЉАМА У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ 22. јули 2020. године

 

Република Куба је затворена за комерцијалне међународне летове. У Фази 1 се налази Хавана, остали делови земље су у Фази 2 и 3. Хуманитарним летовима у земљу Куба прима искључиво своје држављане и странце-резиденте. Истим летовима кубански држављани резиденти у иностранству, као и други странци, могу да напусте земљу. На појединачни захтев (за државе које то траже), пре изласка са Кубе, по цени од 40.00 евра,  може се урадити ПЦР тест. При уласку на Кубу, за све одобрене категорије, обавезан је кућни карантин од 14 дана, као и тест који се ради 12. дана. О резултатима теста лице само обавештава надлежне органе.

Доминиканска Република је отворила границе за долазак страних туриста. Пре уласка у земљу, потребно је прибавити негативн тест ПЦР, не старији од 72 часа.  Од 21.07. до 11.08.2020, већина градова у земљи су под полицијским часом (радним данима од 19:00 до 05:00 и викендом од 17:00 до 05:00), који се не односи на туристе  у ресортима.

Јамајка је отворила границе за све странце, који се, пре путовања морају пријавити путем веб странице: visitjamaica.com, где се налазе сви детаљи везани за путовања на Јамајку и из ње.

Венецуела је затворена за комерцијалне међународне летове, односно улазак и излазак из земље. Ванредно стање продужено је до 12.08.2020. Одобрен је улазак хуманитарних летова и авиона са поштом и каргом, као и техничка слетања, репатријације, летови одобрени од стране УН и прелети са каргом.

Република Хаити прима држављане Р.Србије, као и друге странце који прикажу негативан ПЦР тест, не старији од 72 часа. Копнена граница са Доминиканском Републиком је затворена.


Прелазак државне границе Републике Србије враћен у уобичајени режим

Прелазак државне границе Републике Србије враћен је у уобичајени режим, што значи да за улазак у Р. Србију више није потребна сагласност/дозвола – ни за улазак домаћих, ни за улазак страних држављана.


Такође, свим лицима која улазе у Р. Србију - уместо ранијих мера изолације и обавезе поседовања негативног PCR теста – приликом пасошке контроле само се уручује писано обавештење–здравствено упозорење (двојезично, на српском и енглеском језику) о мерама којих се треба придржавати ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19.


Избори за народне посланике - лажни сајт за пријављивање и гласање

 
Избори за народне посланике - лажни сајт за пријављивање и гласање

Поштовани грађани, обавештавамо да се појавио лажни сајт за пријављивање гласача из иностранства. Текст саопштења Министарства државне управе и локалне самоуправе у вези овог сајта је следећи:

Ниједан орган државе не стоји иза сајта www.hocudaglasam.com на ком се наводи да грађани Републике Србије који живе у иностранству могу да оставе своје личне податке, као и копије личних докумената, како би могли да се пријаве за гласање за предстојеће изборе.

Посебно је важно упозорити јавност и све грађане да буду опрезни, јер је званична процедура за пријаву грађана за гласање по месту боравишта у иностранству прописана Законом о јединственом бирачком списку и Упутством за спровођење Закона о јединственом бирачком списку.

Та процедура подразумева подношење личног захтева преко дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије који те захтеве прописаним процедурама прослеђују општинским односно градским управама према месту пребивалишта подносиоца захтева, након чега наведене управе доносе решење о упису податка у бирачки списак да ће бирач на предстојећим изборима да гласа према месту боравишта у иностранству.

Грађани морају бити опрезни коме остављају своје податке будући да постоји могућност злоупотребе истих.

/http://mduls.gov.rs/saopstenja/vazno-upozorenje-lazan-sajt-za-prijavu-za-glasanje-iz-inostranstva/


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова