| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
ХАВАНА
КУБА

Телефон: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Локација/Мапа
Факс:         + 53 / 7204-29-82 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambsrbhav@enet.cu Почасни конзули
Веб сајт: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Прослава Дана државности Републике Србије у Хавани

Прослава Дана државности Републике Србије и 75 година од успостављања дипломатских односа са Републиком Кубом, одржана у Хотелу Национал у Хавани, протекла је у свечаном расположењу.


Пријему који је приредила Амбасада у Хавани, присуствовали су високи државници Кубе, уметници, научници и спортисти, као и чланови дипломатског кора и представници дијаспоре.


Амбасадор Данило Пантовић је у пригодном говору, поред осталог, указао да се пријатељски билатерални односи одражавају на успешну сарадњу, посебно на међународној сцени, кроз принципијелне подршке две земље питањима од националних интереса, као и да се константно улажу напори за побољшање економске сарадње.


Прослави Дана државности присуствовао је Роберто Охеда Моралес, министар здравља, помоћници министра спољних послова Абелардо Морено и Рохелио Сиера, као и други званичници и истакнути интелектуалци из друштвеног живота.

  


Франк Фернандес, престижни пијаниста и Давид Алварес са групом Хуего де Мано, увеличали су својим присуством и наступом, прославу Националног дана Србије у Хавани.

  


Чланови дијаспоре су допринели традиционалном српском гостопримству и угодној атмосфери на пријему.
 


Амбасадор Данило Пантовић у Институту за пријатељство са народима Кубе

 

Амбасадор Данило Пантовић, сусрео се у Институту за пријатељство са народима Кубе (Instituto Cubano de Amistad con Pueblos – ICAP), са Фернандо Гонсалес Љортом, председником Института, једним од Петорице хероја Р.Кубе, 13. 02. 2018. године.

 


Током разговора, размењена су мишљења и ставови о бројним питањима на међународној сцени.


Саговорници су истакли да су могућности сарадње група пријатељства Србија – Куба, две пријатељске земље неограничене и да ће ICAP доставити План активности за 2018. Годину, како би заинтересовани из Србије, могли учествовати у њима.


Једна од првих могућих заједничких активности је учешће представника Србије у предстојећим радним акцијама „1. Мај“ и „Хосе Марти“, које ова престижна институција организује традиционално, сваке године.


Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Комонвелта Бахами, Барбадоса, Јамајке, Светог Винсента и Гренадини, Републике Парагвај и Републике Колумбије

Обавештавамо да је Влада Р. Србије, на седници одржаној 06. фебруара 2018. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Комонвелта Бахами, Барбадоса, Јамајке, Светог Винсента и Гренадини, Републике Парагвај и Републике Колумбија, носиоце свих пасоша, према којој могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до 30 (тридесет) дана од датума уласка у Р. Србију у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11. Закона о странцима.


Одлука ступа на снагу 05.02.2018.године.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова