| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
ХАВАНА
КУБА

Телефон: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Локација/Мапа
Факс:         + 53 / 7204-29-82 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambsrbhav@enet.cu Почасни конзули
Веб сајт: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
75. ГОДИНА БИЛАТЕРАЛНИХ ОДНОСА - КЊИГА О ПЕТОРИЦИ КУБАНСКИХ ХЕРОЈА У БЕОГРАДУ

 

У оквиру прославе 75. година од успостављања дипломатских односа између Републике Србије и Републике Кубе, уприличено је представљање књиге о Петорици кубанских хероја, на српском језику – „Шта се назире изнад воде“, канадског аутора Стефан Кимбера, током предстојећег Сајма књиге, у Беoграду.

 

Тим поводом у Резиденцији амбасадора Данила Пантовића, у Хавани, приређен је сусрет са Петорицом, у присуству помоћника министра спољних послова Кубе, Ана Тереса Гонсалес Фрага.

 

   


 


ПРОСЛАВА 75. ГОДИШЊИЦЕ БИЛАТЕРАЛНИХ ОДНОСА СА РЕПУБИКОМ КУБОМ, СМОТРА СРПСКОГ ФИЛМА

Поводом прославе 75. година билатералних односа са Р.Кубом, у Хавани одржана Смотра српског филма 2018, приређена уз помоћ Филмског центра Србије. Тим поводом на Куби су боравили и у манифестацији узели учешће, филмски критичар Милан Д. Шпичек, редитељ Момчило Мрдаковић (филм Мамарош), продуцент Игор Турчиновић (филм Мамарош) и продуцент Зоран Јанковић, директор Кошутњак филма.

На отварању су присуствовале значајне личности из друштвеног живота Кубе, чланови дипломатског кора и представници дијаспоре. Пројекције седам наших филмова наишле су на добар одзив код критике и публике.

 

Током боравка у Хавани, делегација je водила разговоре у Кубанском институту за фимску уметност и индустрију, којом приликом су се договорили могући облици сарадње.

Кубанска страна приредила је делегацији посету Факултету за аудио визуелне уметности, где је одржан интерактивни сусрет са студентима.
 


Одлука о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша

Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 08. октобра 2018. године, донела Одлуку о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша. Одлука је објављена у „Службеном гласнику РС", број 75/18 од 09. 10. 2018. године и ступа на снагу 17. 10. 2018. године.


Од тог датума, држављанима ИР Иран, носиоцима обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије, виза је потребна.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова