| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
ХАВАНА
КУБА

Телефон: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Локација/Мапа
  Конзуларна надлежност

Е-mail: officesrbhav@gmail.com

ambasadorsrbhav@gmail.com

konzsrbhav@gmail.com

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
„Дани српског филма“ у Хавани, 25-28.01.2024. године

Свечаним отварањем изложбе филмских плаката „Трагови једног времена“, 25.01.2024. године, у галерији Кубанског института за филмску уметности и индустрију „ICAIC“, инаугурисан je филмски фестивал „Недеља српског филма“ у Хавани.

Изложба 20 филмских плаката, који датирају из периода од 1945. до 1989. године, осликава југословенску кинематографију тог времена и представља изузетно сведочење развоја визуелног решења филмских плаката једне епохе.

Током „Недеље српског филма“ у Хавани, у периоду од 25-28.01.2024, у биоскопу Акапулко,  приказано је шест филмова новије продукције: Што се боре мисли моје, редитеља Милорада Милинковића, Било једном у Србији, редитеља Петра Ристовског, Индиго кристал, редитеља Луке Михаиловића, Усековање, редитеља Синише Цветића, Још једно пролеће, редитеља Младена Ковачевића и Олуја, редитеља Милоша Радуновића.

Манифестација је организована под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Филмског центра Србије, у сарадњи са Министарством културе Републике Кубе и Кубанским институтом за филмску уметности и индустрију „ICAIC“.

Пријему су присуствовали чланови дипломатског кора, званичници Републике Кубе, истакнуте личности из области културе и уметности, као и представници средстава јавног информисања.

     


 


Опроштајни сусрет амбасадора Данила Пантовића и председника Републике Кубе Мигела Дијас-Канела Бермудеса


Амбасадор Данило Пантовић у опроштајном сусрету са председником Републике Кубе Мигелом Дијас-Канелом Бермудесом захвалио се на изванредној сарадњи коју је остварио са највишим званичницима Кубе, током свог мандата.

Указао је да су билатерални односи традиционално пријатељски и одлични, још из времена Југославије, и да две стране препознају потребу за даљим јачањем односа, посебно у области привреде, трговине и заједничких пројеката у овом ресору.


Председник Мигел Дијас-Канел Бермудес позитивно  је оценио размену сусрета на највишем нивоу и истакао да је задовољан посетом Србији, јуна 2023. године, којом приликом је са председником Александром Вучићем био у прилици да потврди одличне политичке односе две земље. Такође, захвалио се на доследној подршци Србије кубанској Резолуцији о потреби укидања економске и трговинске блокаде од стране САД.

"Напредак који смо последњих година остварили у развоју билатералних односа, заслуга је и вашег преданог рада", речи су подршке које је, током сусрета, председник Дијас-Канел упутио амбасадору Пантовићу.


Посета српских привредника Хавани у време “FIHAV 2023”, 04-09.11.2023.


Представник фирме „ВАМА“, као и делегација фирме „Анђелковић Ал“, из Србије, присуствовали су свечаном отварању хаванског велесајма "FIHAV 2023", на коме су учествовали председник М. Дијас Канел, министар спољне трговине и страних улагања Р. Кабрисас Руис, и други високи функционери Кубе.

Фирма „ВАМА“ већ дужи низ година остварује успешну сарадњу са овдашњим произвођачима лекова и суплемената, те је, током манифестације, директор Зоран Вујовић посетио партнере из кубанске фирме Био Куба Фарма.

Директор фирме „Анђелковић Ал“, Зоран Анђелковић и чланови привредне делегације водили су веома конструктивне разговоре са домаћим добављачима и произвођачима из сродног ресора, те имали сусрете са представницима Привредне коморе, Министарства за спољну трговину и страна улагања, као и из Министарства грађевине.

Посета једном од најзначајнијих привредних сајмова у региону Латинске Америке и Кариба, представила је још једну прилику за зближавањем српске и кубанске привреде, у циљу даљег јачања економске билатералне сарадње.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова