| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
ХАВАНА
КУБА

Телефон: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Локација/Мапа
Факс:         + 53 / 7204-29-82 Конзуларна надлежност
Е-mail: ambsrbhav@enet.cu Почасни конзули
Веб сајт: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Посета Зорана Ђорђевића, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Републици Куби, 28 – 30. јул 2018. године

Министар Зоран Ђорђевић боравио је у званичној посети Хавани, којом приликом је разговарао са Марта Елена Феито Кабрером (Marta Elena Feíto Cabrera), в.д. министра - првом заменицом а.и. Р.Кубе за рад и социјалну сигурност о темама од заједничког интереса, као што су решавање проблема старења нација, брига о породици и наталитет, ефикаснији рад социјалних система, укључивање у друштво особа са инвалидитетом и ометених у развоју, као и повећање запослености.

У пријатељској атмосфери, саговорници су потврдили да су односи две земље одлични и да ће се јачањем сарадње ресорних министарстава подићи на још виши ниво.

Током посете, високи мандатари су потписали Меморандум о сарадњи између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Министарства за рад и социјалну сигурност Републике Кубе.


Амбасадор Данило Пантовић, акредитован за Амбасадора Републике Србије у Јамајци, на нерезиденцијалној основи


Амбасадор Републике Србије Данило Пантовић, предао је Pearnel Charles Jr,  државном министру Јамајке, заменику министра за спољне послове, копије акредитивних писама, 29.05.2018. године у Кингстону, којом приликом је истакао да је Србија спремна за интензивирање политичке сарадње и дијалога између две земље на свим нивоима.

 

Истовремено, поновио је позив ППВ МСП Ивице Дачића за Kamina Johnson Smith, министарку спољних послова, да посети Србију.

 

 

Поводом предаје акредитивних писама генералном гувернеру Јамајке Sir Patrick Allen, уприличена је групна церемонија у Краљевској кући. У краћем разговору након церемоније, присутни амбасадори су позвани да што чешће долазе на Јамајку, нарочито током дипломатске недеље која се одржава сваког фебруара у Кингстону.

 


Амбасадор Данило Пантовић, у разговору са Andrew Holness, премијером Јамајке, захвалио се на њиховом принципијелном ставу поводом непризнавања ЈПНК, нагласивши да Србија трага за компромисом, одрживим решењем ситуације, у оквирима међународног права и система УН. Саговорници су се договорили да у нардном периоду дефинишу области привредне сарадње, за коју постоје обострани интереси и потенцијали.


Разговори о билатералној сарадњи Републике Србије и Доминиканске Републике

Политички директор амбасадор Зоран Вујић, специјални изасланик МСП Ивице Дачића, у Санто Домингу водио је разговоре са Мигел Варгас Малдонадом, МИП Доминиканске Републике, којом приликом договорени облици даљег продубљивања билатералних односа, пре свега у области привреде, за шта постоје, констатовано је, обострани интерес.

 

Током разговора, амбасадора З.Вујиће, пратио је почасни конзул Републике Србије у Санто Домингу, Рамон де ла Роћа.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова