| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
HAVANA
KUBA

Telefon: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Lokacija/Mapa
Faks:      + 53 / 7204-29-82 Konzularna nadležnost
E-mail: ambsrbhav@enet.cu Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Prosava Dana državnosti Republike Srbije u Havani

Proslava Dana državnosti Republike Srbije i 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Republikom Kubom, održana u Hotelu Nacional, protekla je u svečanom raspoloženju.

Prijemu koji je priredila Ambasada u Havani prisustvovali su visoki državnici Kube, istaknuti umetnici, naučnici i sportisti, kao i članovi diplomatskog kora i predstavnici dijaspore.

Ambasador Danilo Pantović u prigodnom govoru ukazao je, između ostalog, da se prijateljski bilateralni odnosi odražavaju na uspešnu saradnju, posebno na međunarodnoj sceni, kroz principijelne podrške dve zemlje pitanjima od nacionalnih interesa, kao i da se konstantno ulažu napori za poboljšanje ekonomske saradnje.

Proslavi Dana državnosti Srbije prisustvovao je Roberto Oheda Morales, ministar zdravlja, pomoćnici ministra spoljnih poslova Abelardo Moreno i Rohelio Siera, kao i drugi zvaničnici i istaknuti intelektualci iz društvenog života.

           

Frank Fernandez, prestižni pijanista i David Alvares sa grupom Juego de Mano, uveličali su svojim prisustvom i nastupom proslavu Nacionalnog dana Srbije u Havani           

Članovi dijaspore su doprineli tradicionalnom gostoprimstvu i ugodnoj atmosfeti na prijemu.
 


Ambasador Danilo Pantović u Institutu za pijateljsto sa narodima Kube

 

 

Ambasador Danilo Pantović, susreo se u Institutu za prijateljstvo sa narodima Kube (Instituto Cubano de Amistad con Pueblos – ICAP), sa Fernando Gonzalez Llort-om, predsednikom Instituta, jednim od Рetorice heroja R.Kube, 13. 02. 2018. godine.


Tokom razovora razmenjena su mišljenja i stavovi o brojnim pitanjima na međunarodnoj sceni.


Sagovornici su istakli da su mogućnosti saradnje grupa prijateljstva Srbija – Kuba, dve prijateljske zemlje  neogranicene i da će ICAP dostaviti Plan aktivnosti za 2018. godinu, kako bi zainteresovani iz Srbije, mogli u njima učestvovati.


Jedna od prvih mogućih zajedničkih aktivnosti je učešće predstavnika Srbije u predstojećim radnim akcijama „1.maj“ i „Hose Marti“, koje  ova prestižna institucija organizuje tradicionalno, svake godine.


Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Komonvelta Bahami, Barbadosa, Jamajke, Svetog Vinsenta i Grenadini, Republike Paragvaj i Republike Kolumbije

Obaveštavamo da je Vlada R. Srbije, na sednici održanoj 06. februara 2018. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Komonvelta Bahami, Barbadosa, Jamajke, Svetog Vinsenta i Grenadini, Republike Paragvaj i Republike Kolumbija, nosioce svih pasoša, prema kojoj mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije do 30 (trideset) dana od datuma ulaska u R. Srbiju u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11. Zakona o strancima.


Odluka stupa na snagu 05.02.2018.godine.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova