| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
HAVANA
KUBA

Telefon: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Lokacija/Mapa
Faks:      + 53 / 7204-29-82 Konzularna nadležnost
E-mail: ambsrbhav@enet.cu Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
ODLUKA O UKIDANJU VIZA ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU ZA DRŽAVLJANE ANTIGVA I BARBUDA, GRENADA, KOMONVELT DOMINIKA I TRINIDAD I TOBAGO

Obaveštava se da je Vlada R.Srbije, na sednici održanoj 25.10.2018. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Antigva i Barbuda, Grenada, Komonvelt Dominika i Trinidad i Tobago, za nosioce svih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R.Srbije do devedeset (90) dana od datuma ulaska u Srbiju, u periodu od sto osamdeset (180) dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 15. Zakona o strancima.

Odluka je objavljena u „Službenom glasniku Republike Srbije“ br. 81/2018 od 26.10.2018, a stupila je na snagu danom objavljivanja za državljane Antigva i Barbuda, Grenada i Komonvel Dominika. Za državljane Trinidad i Tobago Odluka je stupila na snagu 03.11.2018. godine.


75. GODINA OD USPOSTAVLJANJA DIPLOMATSKIH ODNOSA SRBIJE I KUBE, KNJIGA O PETORICI HEROJA U BEOGRADU

 

U okviru 75. godišnjice proslave uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Republike Kube, upriličeno je predstavljanje knjige o Petorici kubanskih heroja na srpskom jeziku - “Šta se nazire iznad voode”, kanadskog autora Stephan Kimbera, tokom prestojećeg Sajma knjige, u Beogradu.

 

Tim povodom u Rezidenciji ambasadora Danila Pantovića, u Havani, piređen je susret sa Petoricom, u prisustvu pomoćnika ministra spoljnih poslova Kube, Ana Terez Gonzales Fraga.

    

 


 


PROSLAVA 75. GODIŠNJICE BILATERALNIH ODNOSA, SMOTRA SRPSKOG FILMA 2018. U HAVANI

Povodom proslave 75. godina bilateralnih odnosa sa Republikom Kubom u Havani je održana Smotra srpskog filma 2018, priređena uz pomoć Filmskog centra Srbije. Tim povodom na Kubi su boravili i u manifestaciji uzeli učešće, filmski kritičar Milan D. Špiček, reditelj Momčilo Mrdaković (film Mamaroš), producent Igor Turčinović (film Mamaroš) i producent Zoran Jovanović, direktor Košutnjak filma.

 


Na otvaranju su prisustvovale značajne ličnosti iz društvenog života Kube, članovi diplomatskog kora i predstavnici dijaspore. Projekcije sedam naših filmova naišle su na dobar odziv kritike i publike.

 

 

Tokom boravka u Havani, delegacija je vodila raugovore u Kubanskom institutu za filmsku umetnost i industriju, kojom prilikom su se dogovorili mogući oblici saradnje.

 

 

Kubanska strana priredila je delegaciji posetu Fakultetu za audio vizuelne umetnosti, gde je održan interaktivni susret sa studentima.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova