| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
HAVANA
KUBA

Telefon: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Lokacija/Mapa
Faks:      + 53 / 7204-29-82 Konzularna nadležnost
E-mail: ambsrbhav@enet.cu Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
75. GODINA OD USPOSTAVLJANJA DIPLOMATSKIH ODNOSA SRBIJE I KUBE, KNJIGA O PETORICI HEROJA U BEOGRADU

 

U okviru 75. godišnjice proslave uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Republike Kube, upriličeno je predstavljanje knjige o Petorici kubanskih heroja na srpskom jeziku - “Šta se nazire iznad voode”, kanadskog autora Stephan Kimbera, tokom prestojećeg Sajma knjige, u Beogradu.

 

Tim povodom u Rezidenciji ambasadora Danila Pantovića, u Havani, piređen je susret sa Petoricom, u prisustvu pomoćnika ministra spoljnih poslova Kube, Ana Terez Gonzales Fraga.

    

 


 


PROSLAVA 75. GODIŠNJICE BILATERALNIH ODNOSA, SMOTRA SRPSKOG FILMA 2018. U HAVANI

Povodom proslave 75. godina bilateralnih odnosa sa Republikom Kubom u Havani je održana Smotra srpskog filma 2018, priređena uz pomoć Filmskog centra Srbije. Tim povodom na Kubi su boravili i u manifestaciji uzeli učešće, filmski kritičar Milan D. Špiček, reditelj Momčilo Mrdaković (film Mamaroš), producent Igor Turčinović (film Mamaroš) i producent Zoran Jovanović, direktor Košutnjak filma.

 


Na otvaranju su prisustvovale značajne ličnosti iz društvenog života Kube, članovi diplomatskog kora i predstavnici dijaspore. Projekcije sedam naših filmova naišle su na dobar odziv kritike i publike.

 

 

Tokom boravka u Havani, delegacija je vodila raugovore u Kubanskom institutu za filmsku umetnost i industriju, kojom prilikom su se dogovorili mogući oblici saradnje.

 

 

Kubanska strana priredila je delegaciji posetu Fakultetu za audio vizuelne umetnosti, gde je održan interaktivni susret sa studentima.

 


Odluka o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane IR Iran, nosioce običnih pasoša

Vlada Republike Srbije je, na svojoj sednici održanoj 08. oktobra 2018. godine, donela Odluku o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane IR Iran, nosioce običnih pasoša. Odluka je objavljena u „Službenom glasniku RS", broj 75/18 od 09. 10. 2018. godine i stupa na snagu 17. 10. 2018. godine.


Od tog datuma, državljanima IR Iran, nosiocima običnih pasoša, za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije, viza je potrebna.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova