| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
HAVANA
KUBA

Telefon: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Lokacija/Mapa
  Konzularna nadležnost

E-mail: officesrbhav@gmail.com
              ambasadorsrbhav@gmail.com
              konzsrbhav@gmail.com

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.havana.mfa.gov.rs  


 


 
 
 
Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“

05. avgust 2021. godine

Predsednik Repulike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“ i poručio da Srbija pamti!

„Danas, kada ponovo podsećamo sebe na ono što se dogodilo avgusta 1995. godine, na užasan pogrom, proterivanje više od 250 hiljada Srba, na egzodus i etničko čišćenje, mi, istovremeno, i konačno, podsećamo sebe na to ko smo, šta smo, odakle smo i kuda idemo. Hvala vam svima što smo večeras svi zajedno i što pokazujemo koliko volimo svoj narod“, rekao je predsednik Vučić i dodao da nećemo zaboraviti sve ono kroz šta su Krajišnici morali da prođu.

„Za nas to nisu samo strašne brojke stradalih“, poručio je predsednik Vučić i naglasio da Srbija neće zaboraviti.

„Nikada kao danas se nije prekrajala istorija. Zato hoću da sve nas podsetim ne samo na ono šta su drugi nama činili, ne želeći da postojimo, već i na ono što smo sami sebi činili, baš kao da ne želimo da postojimo“, kazao je predsednik i napomenuo da nikada više ne sme da se ponovi da Srbija zaboravi svoje tihe heroje.

Predsednik Vučić je naglasio da nikada više ne smemo da pokrivamo oči, i uši, i usta, pred nečim što jeste bio pogrom i sunovrat svake ljudskosti.

„Praviti se da to nije tačno, izbegavajući da kažemo, zločin je ne samo prema žrtvama, nego i prema nama samima, svakom živom Srbinu, Krajišniku, prema Srbiji i njenoj budućnosti“, rekao je predsednik Vučić i podvukao da ljudi samo ako pamte mogu da se usprave i žive i sa sobom i sa drugima bez zazora, straha i sumnje.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija mora da se bori za mir i za kolevke sa decom, kao i da nas zaborav poništava i briše i iz istorije i iz budućnosti, oduzimajući nam pravo na svako sutra.

„Naša misija je srećna budućnost za nas i za novo pokolenje! Današnja Srbija počiva na jasnom identitetu i na kulturi sećanja“, ukazao je predsednik Vučić i podsetio da je urađeno sve ono što je decenijama zapostavljano, kao i da je snažna Srbija postala gospodar svoje sudbine.

„Neka je večna slava srpskim mučenicima koji su stradali u „Oluji“ i u svim pogromima. Vaša deca su u svojoj Srbiji, zbrinuta, voljena i uspešna. Mirno spavajte sokolovi srpski, budućnost vaše dece je naš zavet“, zaključio je predsednik Vučić i zahvalio svima koji su pokazali večeras kako se voli svoja zemlja i da Srbija pamti.


Izvor: www.predsednik.rs
Foto: www.predsednik.rs


JAVNI POZIV – nacionalna priznanja – 2021

Od 03. avgusta do 12. avgusta 2021. godine.

Odluka o objavljivanju javnog poziva za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos,rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i  Srba u regionu (.pdf)

Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan  doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu (.pdf)

FORMULAR ZA PRIJAVU (.doc)


Knjiga žalosti povodom smrti Žovanela Moisa, predsednika Republike Haiti

Ambasador Danilo Pantović upisao se u knjigu žalosti u Ambasadi Republike Haiti u Havani, koja je otvorena povodom tragične pogibije Žovanela Moisa, predsednika Republike Haiti.


Ambasador Pantović izrazio je duboko saučešće porodici, Vladi Republike Haiti i haićanskom narodu, povodom tragičnog događaja.


Istovremeno, čvrsto je osudio ovakav gnusni čin nasilja, koji podriva mir haićanskog naroda, i izrazio uverenje da će Republika Haiti uspeti da izađe iz složene situacije u kojoj se zemlja našla.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova