| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
5ta Avenida, No. 4406, entre 44 y 46
Miramar Playa
HAVANA
KUBA

Telefon: + 53 / 7204-24-88, 7204-26-07 Lokacija/Mapa
Faks:      + 53 / 7204-29-82 Konzularna nadležnost
E-mail: ambsrbhav@enet.cu Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.havana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Poseta Zorana Đorđevića, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Republici Kubi, 28-30. jul 2018. godine

Ministar Zoran Đorđević, boravio je u zvaničnoj poseti Havani, kojom prilikom je razgovarao sa Marta Elena Feito Kabrerom (Marta Elena Feíto Cabrera), v.d. ministra – prvom zamenicom a.i. za rad i socijalnu sigurnost, o temama od zajedničkog interesa, kao što su rešavanje problema starenja nacije, briga o porodici i natalitetu, efikasniji rad socijalnih sistema, uključivanje u društvo osoba sa invaliditetom i ometenih  u razvoju, kao i povećanje zaposlenosti.

U prijateljskoj atmosferi, sagovornici su potvrdili da su odnosi dve zemlje odlični i da će se jačanjem saradnje resornih ministarstava podići na još viši nivo.

Tokom posete, visoki mandatari su potpisali Memorandum o saradnji između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Ministarstva za rad i socijalnu sigurnost Republike Kube.

 


Ambasador Danilo Pantović akreditovan za Ambasadora Republike Srbije u Jamajci na nerezidencijalnoj osnovi

 

Ambasador Republike Srbije Danilo Pantović, predao je Pearnel Charles Jr,  državnom ministru Jamajke, zameniku ministra za spoljne poslove, kopije akreditivnih pisama, 29.05.2018. godine u Kingstonu, kojom prilikom je istakao da je Srbije spremna za intenziviranje političke saradnje i dijaloga između dve zemlje na svim nivoima.

Istovremeno ponovio je poziv PPV i MSP Ivice Dačića za Kamina Johnson Smith, ministarku spoljnih poslova, da poseti Srbiju.

Povodom predaje akreditivnih pisama generalnom guverneru Jamajke, Sir Patrick Allen, upriličena je grupna ceremonija u Kraljevskoj kući. U kraćem razgovoru nakon ceremonije, prisutni ambasadori pozvani su da što češće dolaze na Jamajku, naročito tokom diplomatske nedelje koja se održava svakog februara u Kingstonu.

 


Ambasador Danilo Pantović, u razgovoru sa Andrew Holness, premijerom Jamajke, zahvalio se na njihovom principijelnom stavu povodom nepriznavanja JPNK, naglasivši da Srbija traga za kompromisnim, održivim rešenjem situacije, u okvirima međunarodnog prava i sistema UN. Sagovornici su se dogovorili da u narednom periodu definišu oblasti privredne saradnje, za koju postoje obostrani interesi i potencijali.
 


Odluka Vlade St. Vinsenta i Grenadina o ukidanju viza za državljane R. Srbije, nosioce svih pasoša

Obaveštavamo da je Vlada St. Vinsenta i Grenadina donela Odluku kojom je ukinula vize našim državljanima, nosiocima svih pasoša za ulazak i boravak na njenoj teritoriji do 30 dana, u periodu od godinu dana. Odluka je stupila na snagu 21. februara 2018. godine.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova